Korištenjem naše web stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića.

Gradilišta

UREĐENJE PJEŠAČKOG PRISTUPA PLOČE

  • Lokacija : Pješačka veza između Obale Franje Tuđmana (gradska riva u Pločama) i Ulice Silvija Strahimira Kranjčevića, Grad Ploče
  • Investitor : Grad Ploče
  • Veličina projekta : 800 m2 GBP

OPIS PROJEKTA :

Cilj uređenja pješačkog pristupa je omogućivanje jednostavnijeg pristupa sa Obale kralja Petra Krešimira IV do Ulice Silvija Strahimira Kranjčevića radi bržeg i jednostavnijeg pristupa srednjoj školi, gradskoj dvorani i drugim sportskim sadržajima. Kako bi stube bile ugodne za hodanje predviđene su visine gazišta 15cm i širina 30cm te se pokušalo dobiti relativno kratke krakove uz minimalno 3 te maksimalno 8 visina u nizu. Na gornjem dijelu trase oblikovanjem usklađeno s ostalim dijelom stuba formiralo se malo odmorište. Svi radovi su se izveli uz očuvanje vrijednog zelenila i stabala.

Projekt je 2021. osvojio dvije posebne nagrade CEMEX (na lokalnom izboru u konkurenciji hrvatskih projekata) – za održivu gradnju i posebnu društvenu vrijednost – te se tako kandidirao za međunarodnu Graditeljsku nagradu CEMEX (CEMEX Building Award), a natjecanje će se održati u studenom u Meksiku.

Categories
has been added to the cart. View Cart
hrCroatian