Grad Ploče je početkom 2019. godine objavio javni natječaj za rekonstrukciju “Posjetiteljskog centra Vrata Neretve” u Baćini, te je tvrtka Doko građenje putem javne nabave izabrana kao glavni izvođač radova.
Desetljećima zapuštena zgrada nekadašnje škole bila je spremna za rekonstrukciju, te je zamišljeno da postane reprezentativni ulaz u dolinu Neretve i Centar za interpretaciju vrijednosti cijelog područja delte Neretve glede kulturno povijesne baštine s kartama zaštićenih područja i ekološke mreže.
U cilju navedene rekonstrukcije polovicom 2019. godine započelo se sa građevinskim radovima. Prilikom izvođenja pripremnih radova, građevinskih radova te ugradnje i montaže opreme, gotovih građevinskih elemenata i konstrukcija, izvoditelj se pridržavao  odgovarajućih propisa i standarda za izvođenje istih. Unatoč izazovnoj 2020. godini, sa ponosom možemo reći da smo u ugovornom roku uspješno izvršili sve ugovorne obveze.
Sa danom 14.10.2020. utvrđeno je da je građevina izgrađena u skladu sa izvršnim aktom za građenje u pogledu ispunjavanja temeljnih zahtjeva za građevinu, te je sa tim danom građevina dobila uporabnu dozvolu.
Zahvaljujemo se investitoru Gradu Ploče na uspješnoj suradnji i ukazanom povjerenju.
U prilogu možete pogledati video te se sami uvjeriti  kako je stara škola u Baćini postala ” Posjetiteljski centar Vrata Neretve”.